Boka

Fyll i önskade datum och gör dina boendeval.

Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson – Kristins bollplank och kulinariska rådgivare. Sedan barnsben har Fredrik Eriksson besökt Trosa varje sommar, så när han i mitten av 2000-talet blev ombedd att ta plats i Bomans styrelse var det inget svårt svar.

– Trosa, och hela den sörmländska trakten ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har alltid haft ett stort hjärta för platsen, berättar han.

Efter närmare tio år i Bomans styrelse är det nu Fredrik Eriksson som axlat rollen som Kristin Bomans främsta bollplank och kulinariska rådgivare.

– Bomans kännetecknas ju av väldigt mycket personlighet, i allt från de personligt inredda rummen till bredden på menyn.

– Jag har inte mycket att säga om inredningen av hotellrummen, men jag fungerar nu som rådgivare och bollplank där Kristin och jag tittar på helheten av besöket på Bomans. Framförallt gäller det naturligtvis restaurangbesöket, men allt ska vara en helhet och passa ihop, säger han.

Ibland råder det också delade meningar om inriktningen. Som med det där att en hamburgare numera tagit plats på menyn.

– Jag var ju emot det från början, men jag har ändrat mig. På ett boutiquehotell i Bomans klass bör det finnas en bredd på menyn och något för alla åldrar.

Bomans är ingen ängslig och tillrättalagd plats. Här samsas högt och lågt, löjrom och hamburgare. Man vågar laga olika sorters mat.

Och steget från mormors köttbullar till hamburgaren är ett steg i tiden, menar Fredrik Eriksson.

I linje med tiden ligger också den tyngdpunkt på lokala sörmländska råvaror som man givit en internationell touch.

– När man är i den sörmländska pärlan Trosa, bland svampskog, hav och vilt så bör man utnyttja det och känna smaken av det också.

Fredrik Eriksson
Kock och krögare
Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum