Om bomans

Om Bomans

Det började med Stina Boman och hennes sju vackra flickor på Bomans Matsalar i Nyköping under 30-50-talen. Stinas barnbarn, Birgitta, var där som barn och har efter det alltid längtat efter en egen krog och hotell. När dottern Kristin ville komma hem från New York, där hon arbetade under några år, gjorde Birgitta med sin man Björn slag i saken och köpte tillsammans med Kristin Hotell Strömsborg i Trosa. Året var 1988. Hotell  Strömsborg döptes om till familjenamnet Bomans och tanken var att göra ett personligt boutiquehotell där både privata och konfererande gäster skulle mötas. Här ska känslan av att vara hemma vara starkare än känslan av att man är på besök. Efter många krokiga snår och vägar är det idag Kristin Boman som äger hotellet och fastigheterna.

Tradg1w (kopia)

Om Bomans Hotell

More is more – less is a bore är viktiga ord på Bomans. Här är det allt annat än avskalat och ägarfamiljens lek- och inredningslusta lyser genom i hela huset. Om man tycker om nordisk minimalism är Bomans inte det rätta valet.

Glass20w (kopia)

Om Trosa

Varför i hela friden väljer man att ge en stad smeknamnet ”Världens Ände”? Det är inget modernt påhitt uppfunnet under en brainstorm på Trosas kommunkontor. Nej, smeknamnet är gammalt men behöver kanske sin förklaring?

KristinMaj15.2w

Kristin Boman

Jag älskar hotell och allt vad det innebär att vistas på dem. Incheckningen, servicen, första känslan när man kommer in i hotellrummet, letandet efter vackra annorlunda ting som kan ge mig inspiration till mitt eget hotell. Hotell kan vara en outtömlig källa till inspiration för oss alla.

FredrikEriksson2svW

Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson – Bomans bollplank och kulinariska rådgivare

Sedan barnsben har Fredrik Eriksson besökt Trosa varje sommar, så när han i mitten av 2000-talet blev ombedd att ta plats i Bomans styrelse var det inget svårt svar.

Bomansbok_Blahnik02

Kristins skor

Sedan mannaminne har jag haft ett stabilt kärleksförhållande till skor. Mina första Manolo Blahniks köpte jag på Ebay och jag kvittrade som en liten fågel när de kom hem i brevlådan. Sedan dess har jag avsevärt utökat min samling.

Unknown-8

Våra böcker

Jag är mycket förtjust i ¨coffee table books¨ och har alltid närt en önskan om att göra en egen till Bomans. När vi fyllde 25 år (2013) kändes det som rätt tid att faktiskt göra slag i saken. För mig var det en riktig trip down memory lane.
Det här var så vansinnigt roligt och nu när vi har fyllt 30 år bestämde jag mig för att göra en till.

karin2w

Karin Hedenvind

Karin är min exsvägerska och har använt Bomans som sin målarduk de senaste 27 åren. På väggar, golv, i tak och tavlor kan man se Karins alster. Det är en ynnest för mig att ha en så kreativ person att bolla alla mina idéer med.

svanensvart

Miljö

På Bomans prioriterar vi miljön & vi är svanenmärkta. Miljöarbetet sker både långsiktigt och genomtänkt. Hela personalen är engagerad och det omfattar hotellets olika verksamheter. Läs gärna mer om hur vi värnar om miljön.

Integritetspolicy

Läs om hur Bomans hanterar din integritet på länken nedan.

Driftstörning
Vi har för närvarande problem med vår telefonväxel.
Tekniker jobbar på att lösa problemet snarast möjligt.
Ring istället 072-5554253