Bomans 30 år

Bomans fyller 30 år

Den 1 juni 1988 tog min familj över dåvarande Strömsborg och döpte om det till familjenamnet Boman.
Vår intention har alltid varit att Bomans ska vara en oas för gäster av alla de slag.

Jag har varit med här sedan urminnes tider (läs 30 år), tidigare tillsammans med övrig familj. Numera är det jag själv tillsammans med härliga medarbetare som driver Bomans framåt. Mina båda barn Amanda och Gustaf finns alltid med bakom kulisserna. Jag brukar säga att Bomans är mitt tredje barn med allt vad det innebär av passion, sömnlösa nätter, skratt och mest av allt glädje.
Jag är passionerat förälskad i Bomans och det tror jag alla våra gäster märker.

Rysch och pysch göra sig icke besvär på dagens Bomans, Laura Ashley är ett minne blott…
Med min stigande ålder ökar inslaget av djurprint, provocerande fotografier, konstböcker och inte minst mängden skor (Manolos, Louboutins, Guccis, Dolce Gabbanas) som gästerna lånar till middagen.
Min stora rädsla som också driver mig, är att Bomans ska bli ett insomnat landsortshotell
med chintzgardiner och Chesterfieldsoffor.

På sommaren kan man ofta hitta mig på balkongen utanför festvåningen stirrandes ut mot Bomans prunkande trädgård med alla sköna loungemöbler. Gästerna ligger och slöar i möblerna, utebaren är öppen, musiken ljuder i trädgårdshögtalarna, fåglarna kvittrar. Alla njuter, inte minst jag.
Ibland får jag nypa mig själv när jag tänker är det här verkligen mitt?
Har jag varit med och skapat allt detta? Hur ska jag någonsin kunna sälja det?

Jag älskar Bomans …
när rabatterna får liv och allt börjar växa…då dyker Johan, vår antroposofiske trädgårdsmästare upp och tittar över rabatter och häckar. Han beskriver mycket poetiskt hur vi ska få hela trädgården att blomstra och hur blommorna ska må som bäst. Tror att han har samma syn på blommor och träd som jag har på Bomans.  Nästan mänskliga egenskaper alltså. Lite knäppt…

En viktig inspirationskälla för mig är hotell och restauranger världen över. Oriental Hotel i Bangkok, Nobu i Cape Town, L´Hôtel i Paris, Chez l’Ami Louis i Paris, Le Yacca i St Tropez… listan kan göras hur lång som helst.
Idéer, känslor, musik, matinspiration, udda saker får åka med mig hem till Bomans.

Välkommen att fira Bomans 30 år tillsammans med mig, min familj och medarbetare!

Det här är bilder från dagens Bomans!

Nedan är ett axplock av bilder från Bomans begynnelse. Lite skillnad!

Driftstörning
Vi har för närvarande problem med vår telefonväxel.
Tekniker jobbar på att lösa problemet snarast möjligt.
Ring istället 072-5554253