Boka

Fyll i önskade datum och gör dina boendeval.

Matfilosofi

Dahlior, trädgård, hotell

I min familj har vi ägnat oss åt gästgiveri i flera generationer. Det hela började med min Gammelmormor Stina Boman på Bomans Matsalar i Nyköping under 30-50-talen.

Jag är själv road av matlagning men då endast för hemmabruk. Min favoritmat är ganska basic och enkel men mycket väl tillagad. För mig är en Toast Pelle Janzon på högklassig oxfilé och Kalixlöjrom något av det godaste jag kan äta. Alltså klassisk mat.
Då och då hittar man mig på någon ¨stjärnkrog¨ , men jag trivs allra bäst på klassiska bullriga kvarterskrogar.
Det återspeglas också i Bomans meny.
I den mån det är möjligt använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror. En förutsättning är dock att de håller den höga nivå vi vill ha.
Tack och lov delar Bomans köksmästare Frederik min filosofi.

Hjärtligt välkommen till Bomans

Kristin och hela härliga köksgänget