Om Bomans Hotell

h

g

 

 

Om Bomans

Hotell

 

Det började med Stina Boman och hennes sju vackra flickor på Bomans Matsalar i Nyköping under 30-50-talen. Stinas barnbarn, Birgitta, var där som barn och har efter det alltid längtat efter en egen krog och hotell. När dottern Kristin ville komma hem från New York, där hon arbetade under några år, gjorde Birgitta med sin man Björn slag i saken och köpte tillsammans med Kristin Hotell Strömsborg i Trosa. Året var 1988.

Hotell  Strömsborg döptes om till familjenamnet Bomans och tanken var att göra ett personligt boutiquehotell där både privata och konfererande gäster skulle mötas. Här ska känslan av att vara hemma vara starkare än känslan av att man är på besök. Efter många krokiga snår och vägar är det idag Kristin Boman som äger hotellet och fastigheterna.

More is more – less is a bore är viktiga ord på Bomans. Här är det allt annat än avskalat och ägarfamiljens lek- och inredningslusta lyser genom i hela huset. Om man tycker om nordisk minimalism är Bomans inte det rätta valet. Trots den eklektiska stilblandningen finns det alltid en röd tråd genom varje rum och miljö. En tanke som startat vid ett föremål, en känsla, en person eller en företeelse. På Bomans finns detaljerna som annars bara går att finna i någons hem, parfymflaskor att låna en skvätt ur, designerskor och Herméssjalar att låna till middagen.

16_Svenska-Möten-sigill 2

 

Driftstörning
Vi har för närvarande problem med vår telefonväxel.
Tekniker jobbar på att lösa problemet snarast möjligt.
Ring istället 072-5554253