Matfilosofi

Matfilosofi

på Bomans

I min familj har vi ägnat oss åt gästgiveri i flera generationer. Det hela började med min Gammelmormor Stina Boman som serverade rejäl husmanskost på sin krog Bomans Matsalar i Nyköping under 30-50-talen.

På dagens Bomans hyllar vi Stinas minne genom att använda oss av vissa recept från hennes krog. Exempelvis är våra stora köttbullar Stinas gamla recept.

Jag är själv road av matlagning men då endast för hemmabruk. Min favoritmat är ganska basic och enkel men mycket väl tillagad. För mig är en Toast Pelle Janzon på högklassig oxfilé och Kalixlöjrom något av det godaste jag kan äta. Alltså klassisk mat.
Gå på ¨finkrog¨ gör jag mycket sällan, det är alltid mycket gott när det sker men man hittar mig oftast på klassiska krogar. Det återspeglas också i Bomans meny.
I den mån det är möjligt använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror. En förutsättning är dock att de håller den höga nivå vi vill ha.
Tack och lov delar Bomans köksmästare Thomas min filosofi.

Hjärtligt välkommen till Stinas Matsal

Kristin och hela härliga köksgänget